zondag 16 februari 2014

CAL 2014, uithalen en opnieuw beginnen

Mijn deken vordert gestaag. Bij sommige dames zie ik dat zij al een deken af hebben of met 2-3 dekens tegelijk bezig zijn of weer met een nieuwe beginnen. Ik vraag mij dan af hoeveel uur per dag zij haken en vooral hoe snel zij haken? Ik haak misschien 2-3 uur per dag en dan ben ik ook nog met verschillende haakprojecten bezig. En daarnaast telt mijn deken 313 steken, dus ik ben per toer wel even bezig. Soms heb ik ook gewoon geen zin om te haken en ben ik lekker iets anders aan het doen, omdat ik graag van afwisseling hou.


Tot zover was ik gisteren

Tijdens het foto's nemen zag ik toch wel dat de laatste paar toeren erg trokken. Ik had dat al wel eerder gezien, maar ik dacht dat het wel mee zou vallen als ik verder zou haken. Helaas was dit niet het geval en heb ik besloten om de laatste 4 toeren uit te halen en opnieuw te beginnen. Ik heb de 2e toer van de chevron steek nu met een 1 maat groter gehaakt, ipv 3 heb ik naald 4 gebruikt. Tot nu toe gaat het al beter, al moet ik de chevronsteek nog wel afmaken. 

De bovenste toeren van de deken trekken

De laatste toer met haaknaald 4

Ook heb ik nog een oneffenheid in de deken, de ene kant is recht en de andere kant is niet recht, terwijl het aantal steken toch nog steeds goed zijn. Waarschijnlijk komt dat door de wielen, die heb ik gewoon met naald 3 gehaakt. Ik zag dit later pas toen ik een paar toeren verder was, deze had ik geen zin om uit te halen. Hopelijk kan ik dit netjes wegwerken met de rand. Als ik weer de wielen moet doen, dan ga ik ook een naald groter gebruiken, maar zover is het nog lang niet.

Een kant is niet recht

In principe was/is het niet mijn bedoeling om de deken snel af te hebben. Ik doe mee met de CAL 2014, omdat ik het wel een uitdaging vond om per week de toeren te haken die worden aangegeven. Maar omdat ik het engelse patroon kan lezen, ben ik toch verder gegaan met de deken. Hoe bedoel je ongeduldig?! 

Ik ga in ieder geval weer lekker verder met haken en binnenkort zal ik weer laten zien hoe ver ik ben. En wat ga jij doen? 

Groetjes, Mariska

3 opmerkingen:

 1. Hoi! Via via kwam ik op je blog terecht. Wat jammer dat je de laatste toeren hebt moeten uithalen. Maat beter nu dan als je nog een stuk verder bent toch? Ik vind trouwens dat je erg mooie kleuren hebt gekozen voor je deken! Ik ben ook bezig met de CAL. En ook ik heb geen geduld...dus ben alvast aan het verder haken. De eerste weken ben ik er veel mee bezig geweest maar merk nu dat het wel wat minder wordt. Mijn deken kun je terugvinden op mijn blog dus als je het leuk vindt om een kijkje te nemen...groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben je trouwens meteen gaan volgen! Je hebt een leuke blog!

   Verwijderen
 2. Hoi Mariska, wat een supermooie deken wordt dit, met prachtige kleuren en gevarieerde patroontjes! Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen