zondag 1 februari 2015

Waar ben ik nu weer aan begonnen?

Een tijdje geleden zag ik op instagram dat iemand bezig was met een temperatuursdeken. Dat bracht mij op het idee om ook zoiets te maken en ik besloot er een 4-seizoensdeken van te maken. Het idee was om van elk seizoen, winter, lente, zomer en herfst een grote granny square te maken en die aan het eind aan elkaar te maken. Per dag haak ik 2 toeren naar aanleiding van het weer, bijvoorbeeld zon en sneeuw, bewolkt en regen. Met veel enthousiasme heb ik per seizoen kleuren samengesteld en gebruik ik stylecraft DK garen, omdat het zo fijn is om te haken en heel zacht is.

Ik ben begonnen per 1 januari en ik ben (pas) bij 23 januari, de deken is inmiddels al 80x80cm en 128 steken per kant, dus 512 steken per toer en dat wordt elke toer natuurlijk meer. En omdat de winter nog 48 dagen duurt gaat dit wel een hele grote granny square worden. Ik heb dus uiteindelijk besloten om per seizoen granny square deken te maken. Anders wordt het wel een hele grote deken als ik ze aan elkaar vastmaak.

 
      Kleurinspiratie winter   

       Weersomstandingheden per kleur
Daarnaast ben ik ook nog steeds met de CAL2015 bezig, maar daar schrijf ik de volgende keer weer een update over. 

Wil je op de hoogte blijven van mijn 4-seizoensdeken, volg me dan ook op instagram. Dan rest mij nog om jullie een fijne zondag te wensen!

Groetjes, Mariska 

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee, een seizoenen-deken. Mooie kleuren!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen