zondag 11 januari 2015

Crochet Along 2015 week 2


Sinds vorige week vrijdag ben ik gestart met de CAL2015. Dit is een granny square deken Vorig jaar ben ik ook begonnen met de CAL2014 deken, maar die heb ik helaas nog niet afgemaakt. Ik heb iets te enthousiast teveel steken opgezet, 314 per toer! Dit was voor mij een hele uitdaging en omdat het me te langzaam ging, heb ik de deken maar even opzij gelegd. Ik ben wel van plan om 'm een keer af te maken, maar nu even niet.

Het is misschien heel dubbel dat ik een onafgemaakte deken heb liggen en weer aan een ben begonnen, maar dit jaar is de deken anders. Je start met een granny square (vierkantje) en daar haak je per week een aantal toeren omheen. Het patroon is niet openbaar, dus je moet wel wachten totdat het patroon online staat. Het patroon van de CAL2014 was wel openbaar, dus ik dacht, dat doe ik wel even. NOT ;-) Ik was ongeduldig en wilde het 'snel' af hebben, daar heb ik me dus in vergist en ligt het nu in een tasje te wachten totdat het wordt afgemaakt... :-(.

Daarom is het patroon van dit jaar beter voor mij. Ik heb me voorgenomen om de toeren meteen te haken zodra het patroon op vrijdag online komt. Dan komt die na ca 40 weken heus wel af en ja, ik moet geduldig zijn. Zo'n CAL is namelijk bedoeld om het naast je andere haakprojecten te doen ;-).

Dit is de originele CAL2015 deken
Week 2

Wil je ook meedoen met de crochet along? Meld je dan aan op de FB groep Dutch Crochet, a Granny a Day 2013.  Volgende week weer een update van week 3.

Groetjes, Mariska


2 opmerkingen:

 1. Ik doe ook weer mee. Ik had precies hetzelfde als jij vorig jaar. Het ging me veels te langzaam dus ben ik vooruit gaan haken. Op een gegeven moment kwam die deken echt mn neus uit. Dus dit jaar netjes de aangegeven toeren haken (we hebben trouwens weinig keuze :)). Je hebt mooie kleuren voor je nieuwe deken! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Lotte, ja we hebben inderdaad weinig keus. Hopelijk gaat het ons nu wel lukken;-). Ik vind het ook echt knap van die mensen die er gewoon 2 of 3 tegelijk haken. Dan lig je volgens mij 's avonds in je bed nog te haken haha.
   Groetjes, Mariska

   Verwijderen